Belföld

Győri családirtás: Varga Judit átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon reagált Péterfy-Novák Éva nyílt levelére, melyben az író azt üzente neki,

szeretném, ha elmondanád nekem, nekünk, akiket ez érdekel (mert sokunkat érdekel), hogy hány nőnek és gyermeknek kell még meghalnia, hogy komolyan vedd a családon belüli erőszakot. Hogy komolyan vedd nőként, anyaként. Hogy komolyan vedd miniszterként.

Péterfy-Novák Éva arról is kérdezte a politikust, rajta kívül kik azok, akik úgy vélik, hogy az Isztambuli Egyezmény ratifikálása veszélyes a társadalomra, akik szerint többek között a 31. cikk, nem más, mint politikai hiszti.

És ne, ne háríts Judit, ez nem az a szint, amikor lesöpörheted magadról a mocskot. Ez az a szint, amikor ki kell állnod, elnézést kell kérned, és azonnal kampányolnod kell a ratifikálásért.

Varga a válaszlevelében azt írta, visszautasítja, hogy két gyermek borzalmas halálát alantas politikai haszonszerzésre akarják felhasználni.

Anyaként és igazságügyi miniszterként, mint minden jóérzésű embert, engem is lesújtott a győri gyermekgyilkosság tragikus híre. A vonatkozó magyar jogszabályok megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek, konkrétan az említett 31. cikknek is. Mindez persze nem elégséges, ha ilyen tragédia előfordulhat

– fogalmazott.

Éppen ezért átfogó kormányzati vizsgálat elrendelését kezdeményezi a felelősség tisztázása érdekében, hogy egyértelműen kiderüljön, a konkrét tragikus esetben mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja.

Őszinte részvétem az Édesanyának és az egész családnak!

– zárta a posztot.

Mint ismert, szombatról vasárnapra virradóan egy győri férfi megölte saját fiát, nevelt lányát, majd önmagával is végzett. H.G. korábban azért ült börtönben, mert kalapáccsal támadt a feleségére, abban az ügyben a Szombathelyi Törvényszék döntött. A bíróság szerint a gyerekgyilkos felelősségteljes szülő benyomását keltette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik