Belföld

Sokkolóval és gázspray-vel raboltak ki három menekültet Üllőn

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Monori Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki három algériai menekültet rabolt ki a társával Üllő környékén.

A román férfi, és társa 2015 augusztusában Budapesten arra vállalkozott, hogy három algériai menekültet gépkocsival elvisznek Budapestről Bécsbe. A három férfit egy arabul beszélő személy szervezte be, aki fejenként 500 eurót kért a fuvarért.

A férfinak és társának azonban esze ágában sem volt Ausztriába menni. Egy óra utaztatás után, Üllő közelében, egy elhagyatott lehajtónál megálltak. Kiszálltak a kocsiból, majd késsel, sokkolóval és gázspray-vel követelték a három algériai férfitól, hogy adják át az értékeiket. Utasaik erre nem voltak hajlandóak, ezért az egyiket lefújták, majd elvettek tőle 400 eurót és egy mobiltelefont. A megrettent utasok erre menekülni kezdtek. A férfi ekkor rácsukta a gépkocsiajtót az egyik  fejére, aki emiatt megsérült. A három férfi elkezdett futni, miközben üldözőik kocsival próbálták meg elfogni őket. A menekültek végül egy üllői telephelyen dolgozó biztonsági őrtől kérték a rendőrség értesítését.

A román férfi társát a rendőrség pár napon belül elfogta, és vele szemben az ügyészség még 2016-ban vádat emelet. A román férfi azonban elhagyta az országot, ezért európai elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Végül kiderült, hogy Romániában börtönben ült.

A büntetése letöltése után a magyar hatóságok kérésére Magyarországra szállították, ahol letartóztatták, és a Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat ellene a Monori Járásbíróságon.

Az ügyészség fegyházat kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik