Belföld

Titkos állásra toboroz munkaerőt a Fidelitas havi 800 ezerért

Igazán vonzó állásajánlatra hívta fel a figyelmet a tagságnak küldött levelében a Fidelitas: valahol az V. kerületben egy vezető és egy kommunikációs állásra keresnek jelentkezőket havi 600–800 ezer forintos fizetésért. Hogy pontosan ki lenne a munkáltató, még saját tagjainak sem fedte fel a Fidesz ifjúsági szervezete. Egy dolog biztos: a jelentkezőktől elvárják a magas fokú politikai lojalitást.

Meglehetősen titokzatos, egyben anyagi szempontból fölöttébb vonzó álláshirdetést tett közé tagjai között a Fidelitas – értesült a 24.hu. A Fidesz ifjúsági tagozatának központi irodája olyan levéllel kereste meg a tagságot, amelyben tapasztalattal rendelkező, fiatalos munkatársakat keresnek vezetői és kommunikációs feladatok ellátására.

Mint írták,

mindkét munkakör ellátásához szükséges a magas fokú politikai lojalitás, a rendkívüli teherbíró képesség, és elvárás a kiváló írásbeli és szóbeli kommunikációs képesség, a csapatmunkában való együttműködés, valamint a precíz munkavégzés.

Ugyanakkor úgy tűnik, a Fidelitas még a saját tagjaiban sem bízik meg igazán, ugyanis arra nem tértek ki a hirdetésben, hogy pontosan hova keresnek munkavállalókat, illetve, hogy kinek az alkalmazásában állnak majd a fiatalok. Ezzel összefüggésben csupán annyit közöltek, hogy a munkavégzés helye Budapest V. kerülete lesz, ahol több minisztérium és állami hivatal székhelye is megtalálható.

A kormánypárti ifjúsági szervezet két posztra toboroz a tagjai közül: egy vezető és egy kommunikációs állásra keresnek jelentkezőket.

Az előbbi munkatárs fizetését hozzávetőleg havi 700–800 ezer, utóbbiét havi 600–800 ezer forintban határozták meg.A hirdetésben kiemelték, hogy egy közéleti szereplő ajánlása előnynek számít a jelentkezésnél.

Figyelemre méltó, hogy a munkavállalót kereső szervezet kiléte olyannyira titkos még a Fidelitas tagjai előtt is, hogy a jelentkezéshez nem egy hivatalos, hanem egy egyszerű Gmail címet adtak meg. Ez az e-mail cím ugyanakkor tartalmazza a gov. rövidítést, ami az angol government, vagyis a kormány szóból ered, ami a legtöbb minisztérium e-mail címében is szerepel.

Mivel a hirdetés alapján nem kizárt, hogy közpénzből fizetett állásokra toboroz munkaerőt az ifjúsági szervezet, megkerestük kérdéseinkkel a Fidelitast. Főként arról érdeklődtünk, melyik szervezet számára keresnek munkaerőt, illetve, hogy az átlagnál jóval magasabb fizetéseket milyen büdzséből fedezik. Ezekre a kérdéseinkre azonban nem kaptunk választ.

A kormánypárt ifjúsági szervezete ezzel szemben azt közölte:

A Fidelitas nem toboroz munkaerőt, nem közvetít állásokat, ez a tevékenység nem tartozik a szervezet alapvető célkitűzései közé.

Mint írták:

Az sokak által ismert tény, hogy a Fidelitas tagjai jellemzően széles érdeklődési körrel bíró, sokoldalú fiatalok, akiknek a Fidelitason belül is többféle személyes és szakmai kompetenciafejlesztési lehetőségük van. Ennek okán a Fidelitas rendszeresen kap informális és formális megkereséseket a multi, KKV, állami és nem állami szereplőktől egyaránt, ha tehetséges, munkájára igényes, megbízható és motivált fiatalokkal szeretnék versenyképesebbé tenni humán összetételüket.

Ez az érvelés azért érdekes, mert egy multinacionális cég vagy egy kis- és középvállalkozás (KKV) aligha írja elő munkavállalói számára a magas fokú politikai lojalitást, de az sem túl gyakori, hogy egy közéleti szereplő ajánlása előnynek számít a jelentkezésnél.

A Fidelitas élén egyébként nemrég váltotta Böröcz László fideszes országgyűlési képviselőt Illés Boglárka, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumában helyettes államtitkárként az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelt. Az ő pótlására szemelték ki a 22 éves egyetemistát, Rácz Zsófiát, akinek a kedvéért kedden törvényt módosított a parlament, így most már nincs akadálya, hogy diploma nélkül is kinevezzék őt a humán tárca helyettes államtitkárává.

Kiemelt kép: Kovács Attila /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik