Belföld

2 hét alatt 4-szer tört be, 1 kisbringát lopott, 5 perc alatt lebukott az újpesti csibész

Az újpesti anya a pince felől mozgást hallott, ezért értesítette a jagellókat, mert arra gondolt, hogy egy visszatérő betörő lapulhat, neszezhet alant.

Azt írja a rendőrségi hírlap, hogy újpesti kíberek elfogták azt a fiatalt, aki a gyanú szerint két hét alatt négyszer próbált bejutni egy IV. kerületi lépcsőházba, hogy ott lakásokba törjön be; végül egy gyerekbiciklit tudott ellopni, de azzal sem jutott messze.

A cikkből kortárs dráma váza sejlik föl.

  • egy derék újpesti asszony munkából tartott hazafelé 2019. december negyedikén délután, amikor a Bercsényi utcában, a lépcsőházuk előtt észrevette, hogy csemetéjének biciklije egy közeli bokor mellett áll magányosan, elhagyatva, kitámasztva
  • ekkor felsejlett elméjében egy emlék: két héttel korábban már perceptálta, hogy lakásának ajtaját nehezen tudja kinyitni
  • de vissza december negyedike délutánjához: az újpesti anya a pince felől mozgást hallott, ezért értesítette a jagellókat, mert arra gondolt, hogy egy visszatérő betörő lapulhat, neszezhet alant.

A helyszínre sebesen érkező fogdmegek egy menekülő imposztorra lettek figyelmesek, akit harsány kurjontásokkal kísérten bilincsbe vertek.

A junior gazfickó elismerte, hogy korábban ő próbálta meg egy kéziszerszámmal (csavarhúzó) felfeszíteni a fent már skiccel asszony hajlékának ajtaját, valamint két szomszédos lakba is próbált bejutni. Mindegyik esetben zsákmányolni akart az ebugatta a kuckókból, azonban egyszer sem járt sikerrel; mi több, egyik alkalommal otthol volt a tulajdonos, és megzavarta a haszontalant csibészkedésben.

Végül úgy döntött a pernahajder, hogy a lépcsőházban lévő bringát csórja el. Elsőnek a gyermekjárgányt helyezte épületen kívülre (ahogy a közmondás tartja, „tolta, mint a lopott biciklit”), a szemközti bokrok közé (csak az éber anyával nem számolt a hitvány).

A második drótszamárt viszont már nem tudta eltulajdonítani a lator, mert megérkeztek a zsandárok, s elfogták őt.

A csibészt az lila sünök előállították a kerületi őrsre, ahol kétrendbeli lopás bűntett kísérlet, egyrendbeli lopás vétség kísérlete és egyrendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik