Belföld

Deutsch: Karácsony elkezdte az LMBTQI-dzsihádot

A “nagyon normális csávó” elkezdte a hiánypótló LMBTQI-dzsihádot. Ennyi

– ezzel a szöveggel osztotta meg Facebookon azt a hírt Deutsch Tamás, hogy Karácsony Gergely feloldotta a Főpolgármesteri Hivatalban az LMBTQI témájú honlapok blokkolását.

Az említett honlapokat még Tarlós Istvánék tiltották le, amire az Egyenlő Bánásmód Hatóság úgy reagált, hogy a Főpolgármesteri Hivatal magatartása szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetést valósított meg az érintett szervezetekkel szemben, továbbá hogy a Hivatal magatartásával az egész LMBTQI közösségnek hátrányt okozott, illetve megalázta őket.

A Főpolgármesteri Hivatal Szervezési és Informatikai Főosztályának vezetője, Schrödel Norbert akkor közölte: a hivatal az informatikai infrastruktúrát kizárólag a munkaköri feladataik ellátására bocsátja a felhasználók rendelkezésére, és véleményük szerint szabályozás nélkül is elvárható, hogy munkaidőben, hivatali eszközökön ne ilyen weboldalakat nézzenek a munkavállalók.

A blokkolás azonban éppen munkaköri feladatai ellátásában akadályozta a hivatal dolgozóit, hiszen itt olyan honlapokról volt szó, amelyeket például a területen dolgozó civil szervezetek működtetnek, és ide töltenek fel minden fontos szakmai anyagot.

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik