Belföld

Karácsony kilép a perből, amely Tarlós homofób hivatali gyakorlata miatt indult

Megszüntette a Városháza azt a korábban, még Tarlós István által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik döntése ellen indított – olvasható a Fővárosi Önkormányzat honlapján.

Mint az ismert: az EBH azért marasztalta el a fővárost, mert kiderült, hogy a Főpolgármesteri Hivatal blokkolja az LMBTQI témájú honlapok elérését számítógépes hálózatából.

Tarlós hivatalában letiltották a melegjogi honlapokat
Talán ez a magyarázat arra, hogy a főpolgármester „nem egészen érti”, miért van Budapest Pride.

A Karácsony Gergely vezette hivatal azt írja: az új városvezetés azért állt el a pertől, mert fontosnak tartja a párbeszédet és a civil hangokat. Nem akadályozni akarja, hogy munkatársai hozzáférjenek a civil szervezetek szakmai anyagaihoz, hanem elősegíteni azt. A korábban az EBH-hoz forduló Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Budapest Pride-ot szervezető Szivárvány Misszió Alapítvány üdvözli a főváros döntését.

Az EBH korábban arra jutott, hogy a Tarlós István vezette Főpolgármesteri Hivatal magatartása szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetést valósított meg az érintett szervezetekkel szemben, továbbá hogy a Hivatal magatartásával az egész LMBTQI közösségnek hátrányt okozott, illetve megalázta őket.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik