Belföld

Kiengedték a börtönből a tápiósági kislányokat molesztáló férfit, kiakadtak a szülők

Megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék annak az idős tápiósági férfinak a letartóztatását, akit azzal vádolnak, hogy molesztálta a környékén élő felügyeletére bízott kislányokat.

Sz. Sándor 2017-ben egyedül lakott egy lakóingatlanban. A ház körüli teendők ellátásában segítségére volt időszakos jelleggel egy asszony. A férfi melletti házba 2015 novemberében költözött be egy család három gyermekével, közöttük a kiskorú lánnyal. A férfi besegített a családnak a munkákba, amikor építkeztek.

A vádirat szerint ezt követően több esetben előfordult, hogy az anyuka megkérte a férfit, hogy vigyázzon az otthon maradt gyermekeire. Ugyanebben az időszakban a férfi ingatlanával szemben, az utca átellenes oldalában lakott a 68 éves férfi volt veje, családjával, köztük a szintén kiskorú két leánygyermekkel, a jelen ügy további sértettjeivel. A szülők a volt hozzátartozói kapcsolat miatt több alkalommal is rábízták a férfira a kislányokat, amikor munkába mentek.

2017 áprilisában aztán újabb család költözött a községbe két kiskorú leánygyermekkel. Ráadásul pont abba az utcába, ahol a beteges hajlamú férfi is lakott. Ők ugyancsak többször megfordultak az idős férfi otthonában. Ezen látogatások során férfi kihasználta a segítségére lévő asszony távollétét és többször is szexuálisan molesztálta a kislányt.

A bíróság kiengedte a börtönből a 7 és 9 év körüli kislányokat, fogdosó simogató férfit. Sz. Sándor bűnügyi felügyeletbe került és az ügydöntő határozat kihirdetéséig nyomkövetőt kell viselnie. A bíróság döntése értelmében Sz. Sándor sem az ügy sértettjeivel sem pedig a hozzátartozóikkal nem léphet kapcsolatba, ez finoman szólva sem igazán nyugtatja meg a környékén élő gyermekek szüleit.

Itt lakok mellette, gondolhatja mennyire örülök annak, hogy hazajöhet. De a többi szülő sem örül. Minden héten pszichológushoz hordom a gyereket, annyira megviselték a történtek, hogy leromlottak a tanulmányi eredményei is. Nem is tudom, mit mondjak neki ezek után.

– mondta lapunknak összetörten az egyik érintett kislány anyukája.

A bírság indoklása szerint jelenleg a bűnügyi felügyelet is elegendő ahhoz, hogy biztosítva legyen a férfi jelenléte az eljárásban. Álláspontjuk szerint az sem hagyható figyelmen kívül, hogy a férfi már 68 éves és a betegségei miatt rendszeres gyógyszeres kezelésre szorul, illetve, hogy több mint 27 hónapja van letartóztatásban. A végzés végleges.

Fotó: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik