Belföld

Leszavazták Wintermantel Zsolt végkielégítését

Az újpesti fideszes képviselő, Dr. Szabó Béla a keddi testületi ülésen előterjesztette a volt fideszes polgármester, Wintermantel Zsolt és alpolgármestereinek végkielégítéséről szóló előterjesztést, ami a jogszabályok alapján a kötelező végkielégítésen felül még három hónapnyi bér kifizetését tette volna lehetővé.

Az esetről beszámoló új, momentumos polgármester, Déri Tibor Facebook-posztjában azt írja, mindez nagyságrendileg több mint tízmilliónyi forintnyi pluszkiadást jelentett volna a költségvetésnek.

Annak a költségvetésnek, ahol több mint 230 millió forintot kellett átcsoportosítani, hogy a hivatali munkatársak, bölcsődei és óvodai dolgozók meg tudják kapni a jutalmat év végén

– közölte a kerület új vezetője.

A szavazáson végül 14 nem és 3 igen szavazat mellett elutasította a képviselő-testület a határozati javaslatot, így a volt polgármester és alpolgármesterei nem kapnak további végkielégítést.

„Volt olyan lakás, ahol azt mondták, hogy harminc év után végre valaki bekopogott hozzájuk”
Déri Tibor meglepetésre megnyerte Újpesten a polgármester-választást a fideszes Wintermantel Zsoltot legyőzve, így egyike lett a két fővárosi momentumos polgármesternek. Interjú.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik