Belföld

Népszava: Leváltják a szakképzési hivatal vezetőjét

Kevesebb mint egy év után távozik a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) éléről Kucsák Lászlóértesült a Népszava. A Fidesz korábbi országgyűlési képviselőjét idén januárban nevezték ki az NSZFH elnökének és azt várták tőle, hogy megvalósítja a szakképzés és a felnőttképzés fejlesztését.

A napilap forrásai szerint Kucsák nem teljesített jól az egyik legfőbb oktatási háttérintézmény vezetőjeként, sőt, egy ideje már nem is nagyon járt be a munkahelyére. Megjegyzik, hogy a korábbi képviselőnek a kinevezéséig nem volt tapasztalata a szakképzés területén: magyar nyelv és irodalom szakos tanárként diplomázott, egy általános iskolában tanított, majd 2002-ben közoktatás-vezetői képzettséget szerzett.

2006-ban a Fidesz színeiben lett fővárosi képviselő, 2010-ben pedig parlamenti képviselői helyet szerzett, 2010 és 2014 között Pestszentlőrinc-Pestszentimre „külsős” alpolgármestereként is dolgozott. 2018-ban újra elindult, de alulmaradt az MSZP-s Kunhalmi Ágnessel szemben. Felmerült a neve a Klebelsberg Központ élére, de végül az NSZFH jutott neki.

A Népszava megjegyzi, hogy a hivatal az elmúlt négy év során négy vezetőt fogyasztott el, Kucsák távozásával kapcsolatban pedig megkeresték az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, de lapzártáig nem kaptak választ.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik