Közélet

Bukott fideszes is ejtőernyőzhet a KLIK élére

Tipikus kormánypárti karrierút, hogy ha a választók nem neki adják a voksukat, akkor a párt maj talál valami jól fizető állást. Ilyesmi forgatókönyv íródhat Kucsák László fideszes politikus esetében is, aki esélyes arra, hogy az állami iskolafenntartó, a korábbi nevén KLIK, mostani nevén Klebelsberg Központ (KK) elnöki posztját megkaparintsa a Népszava információi szerint. (A KK eddigi elnökének a megbízatása júniusban lejárt.)

Kucsák az áprilisi országgyűlési választásokon a főváros 18. kerületében alulmaradt a szocialista Kunhalmi Ágnessel szemben, pedig elég rendesen népszerűsítették Kucsákot.

Például a 18. kerületnek a 45 ezer példányban, több mint 35 millió forint közpénzből kiadott kalendáriumának minden oldalán Kucsák László fényképe virított, sőt még a keresztrejtvény megfejtése is az volt, hogy Kucsák László.

De nem lefutott a KK vezetői pozíciójáért folyó meccs, mert van egy másik esélyes jelölt is a lap szerint. Ő Hajnal Gabriella, jelenlegi szakmai elnökhelyettes.

Hajnal korábban szakszervezeti elnök is volt, meg egy budapesti középiskola igazgatója, akkor még nagyon bírálta a kormány oktatáspolitikáját, aztán a KLIK-be, illetve KK-ba való bekerülésével a véleménye eléggé megváltozott.

Szóval most ez a két személy közül kerülhet ki az új KK-elnök a Népszava értesülései szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik