Belföld

Hadházy: az ügyészség bűncselekményt követhetett el azzal, hogy nem tartóztatta le Simonka Györgyöt

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő feljelentést tesz hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt, mert szerinte a Simonka György fideszes parlamenti képviselő ellen megfogalmazott vádiratban az ügyészség maga szolgáltat bizonyítékot arra, hogy a kormánypárti politikust le kellett volna tartóztatni, ám ezt mégsem tették meg.

Hadházy felhívja a figyelmet, hogy a birtokába került dokumentumban – a vádirat bevezetőjében – az olvasható, hogy az ügyészségnek bizonyítékai voltak, hogy Simonka György megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.

Szerinte ez azonnali előzetes letartóztatását indokolta volna.

A független képviselő ezek alapján arra jutott:

Tehát Polték (Polt Péter legfőbb ügyész) annak ellenére nem kezdeményeztek előzetes letartóztatást, hogy bizonyítékaik voltak S. manipulációira. Így saját maguk szolgáltattak bizonyítékot az ügyészség hivatali visszaélésére és bűnpártolására.

Hadházy szerint nehezen érthető, hogy Polt Péter hogyan követhetett el ekkora hibát, de – mint írta – banánhéj mindig van. Felhívta a figyelmet arra is, szerinte a fideszes politikus előzetes letartóztatása jelenleg is indokolt, hiszen a bírósági tárgyalás idején is próbálkozhat a fideszes gyanúsított. Majd hozzátette:

Csak a kétharmadhoz kell S. szavazata is, ugye.

Korábban a 24.hu cikksorozatban foglalkozott a Simonka György és társai ellen megfogalmazott súlyos vádakkal. Kiderült, hogy Simonka György családtagjai mellett két másik fideszes országgyűlési képviselő hozzátartozói is a vádlottak padjára kerülnek az ügyben, megírtuk azt is, hogy a Quaestor-botrány kétes figurája a Simonka intézője volt. Továbbá beszámoltunk róla, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megvesztegetésére is pénzt adott a Fidesz politikusa.

Simonka kenőpénzt adott a NAV-eljárás leállításáért, és a felszámolót is lefizette a vád szerint
Húszmillió forintot az Astoriánál adtak át. De a fideszes országgyűlési képviselő nem a megfelelő embert fizette le, így nem sikerült megfékezni az adóhatóság eljárását.

Kiemelt kép:  MTI / Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik