Belföld

Füttyszó várta a győri fideszeseket a városházán

Győr frissen megválasztott fideszes képviselői füttyszó közepette vehették át megbízólevelüket hétfőn a városházán, írja a Népszava. A tüntetőket ugyan hamar kitessékelték az épületből, de az épület előtt folytatták akciójukat, így a ceremónia alatt végig hallani lehetett a sípszót a benti teremben.

Borkai Zsolt polgármester autója az esemény alatt végig a városháza bejáratánál parkolt, viszont az átadáson nem jelent meg, később eltűnt a parkolóból az Audi A8-as autója.

Litresits András, a győri ellenzék ügyvédje a lapnak elmondta, minden jel szerint újraszámolja a bíróság a győri városvezetőre leadott szavazatokat. Az ítélőtáblának a beadványt három napon belül kellett volna elbírálni, kivéve, ha úgy döntöttek, újraszámolják a szavazatokat, ebben az esetben ugyanis csütörtökön járhat le a határidő.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a szavazatok mely körét, azaz az érvényes vagy az érvénytelen, illetve az ellenzéki jelöltre vagy a Borkaira leadott szavazatokat vizsgálják újra.

A győri választás után eltűntek a szavazólapok összesítései
Még mindig nincs vége győri polgármester-választás körüli balhéknak: a Győri Ítélőtábla elé került az eltűnt kimutatások ügye.

Kiemelt képünk egy korábbi győri tüntetésen készült. Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik