Belföld

Orbán a Borkai-ügyről: Jó lenne mielőbb túl lenni ezen

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy sajnálja, hogy több olyan település van, ami más polgármestert választott, mint amit ő szeretett volna, írja a hvg.hu.

Budapestről szólva azt mondta, a rendszerváltás óta két korszak volt: szerinte a Demszky-korszakban koszos, büdös, rendezetlen, bűnözéstől fertőzött, fejlődésben elakadt lett a város, méltatlanná vált arra, hogy a nemzet fővárosa legyen.

Nem is értem, ezek után hogy merül fel, hogy kitüntetik Demszky Gábort. A csődért jár a kitüntetés, vagy a város tönkretételéért? Az pedig, hogy Tarlós Istvánt is meg akarják alázni azzal, hogy még mellé is állítják, az arcátlanság netovábbja

– mondta.

A fővárosi beruházásokkal kapcsolatban Orbán arról beszélt, hogy három stadion épül ma Budapesten, a kispesti Bozsik, az atlétikai és egy kézilabda-stadion. Ezek esetében meg kell várni, mit dönt majd a Fővárosi Közgyűlés, és hasonló a helyzet a kulturális beruházásokkal. A miniszterelnök közölte: tartja magát ahhoz az állásponthoz, amely szerint egy városban nem szabad úgy fejleszteni, hogy azzal a település választott vezetői nem értenek egyet.

Borkai Zsolt győri polgármester ügyével kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, vita van arról, milyen szerepet játszott az ügy a választáson, szerinte az biztos, hogy „az embernek ez nem tesz jót”.

Orbán úgy véli, jó lenne minél előbb túl lenni ezen, és szerinte „van valami szánalmas abban, hogy az emberek arról beszélnek, hogy egy politikus hálószobájában vagy Isten tudja, hol mi történik”.

Kevésnek bizonyult a kormánysajtó hallgatása a Borkai-ügyben
A szexvideóról és a korrupciógyanús ügyekről szóló hírek az emberek több mint kétharmadához eljutottak.

Arra a kérdésre, hogy hogy lehet mindezen túllendülni, a miniszterelnök azt felelte, a tanítás szerint nincs hibátlan és bűntelen ember, „becsúszik ez-az”, a tanítás pedig azt mondja, van egy menetrend, ami szerint haladni kell: ha rosszat tettél, el kell ismerni, meg kell bánni, majd elégtételt kell adni.

Orbán úgy látja, még nem jött el az elégtétel adásának ideje, mint mondta, ide kell eljutni, a mércét nem szabad lejjebb állítani.

A mércét néha leverik, de különbség, hogy visszarakják-e vagy sem

– fogalmazott.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik