Belföld

Vádat emeltek a BAH-csomópontnál halálos tömegszerencsétlenséget okozó sofőr ellen

Vádat emelt az ügyészség az ellen a moldáv sofőrrel szemben, aki nyolc utassal a háta mögött halálos kimenetelű balesetet okozott a BAH-csomópontnál két évvel ezelőtt. A férfi rosszul mérte fel a forgalmi rendet és a szembejövő sávba hajtott be a felüljárón az általa vezetett mikrobusszal, majd félfrontálisan ütközött egy kocsival.

A 39 éves férfi a BAH csomóponti felüljárón a Hegyalja út irányából a Budaörsi út felé, a megengedett 50 km/h-s sebességet túllépve, mintegy 72-77 km/h sebességgel vezetett egy mikrobuszt. A férfi nem ismerte a kereszteződést, emiatt rosszul értelmezte a forgalmi rendet, és a felüljárón a haladási irányából nézve a baloldali, vagyis a szembejövő forgalom számára fenntartott sávban haladt, és emiatt összeütközött a szemből érkező sofőr kocsijával.

A baleset következtében a sértett olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A balesetben heten könnyen, hárman súlyosan megsérültek. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Az óvadékkal szabadlábon védekező férfi akár öt év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik