Belföld

Két megyére adtak ki figyelmeztetést a sűrű köd miatt

Pénteken az ország nagy részén az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet délelőtti feloszlását napos, csapadékmentes idő követi — írja a Kiderül.

Ellenben az Alpokalján és a Kisalföldön néhol tartósan ködös tájak is lehetnek, arrafelé szitálás előfordulhat. Elsősorban a Dunántúlon többfelé megélénkül a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 19 és 26 fok között várható, de főleg az Alpokalja, valamint a Kisalföld tartósan ködös tájain ennél jóval alacsonyabb értékek is valószínűek. Késő estére általában 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki:

Szombaton az éjszaka képződött köd délelőtt feloszlik. Az ország nagyobb részén fátyolfelhős, napos idő várható, de északnyugaton a hajnalra kialakuló rétegfelhőzet egy része csak lassan tűnik el. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, északnyugaton erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Vasárnap derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Kiemelt kép: Varga Görgy/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik