Belföld

Orbán Viktor főtanácsadója lesz Tarlós István

Orbán Viktor főtanácsadója lesz a jövőben Tarlós István, de aktuális politikai ügyekkel és budapesti kérdésekkel egyáltalán nem kíván foglalkozni – nyilatkozta az atv.hu-nak a leváltott főpolgármester. Tarlós István a lap megkeresésére nem cáfolta, hogy szerdán találkozott Orbán Viktorral és megbeszélték a részleteket.

Arra a kérdésre, hogy Budapesttel miért nem szeretne foglalkozni, azt felelte, hogy bár nagyon szereti a fővárost, nem lenne elegáns, ha ő most elkezdene vitatkozni bármiben is az új főpolgármester döntéseivel. A miniszterelnök egyébként még a választás napján azzal kezdte a beszédét a Bálnában, hogy

Budapest vesztett egy polgármestert, én viszont nyertem egy kiváló tanácsadót.

Tarlóst az Azonnali.hu arról kérdezte, mit szól ahhoz, hogy Karácsony Gergely díszpolgári címre javasolja elődjével, Demszky Gáborral együtt. Azt válaszolta,

ha valakit megkínálnak egy pohár jó borral, és aki mellette ül, azt is megkínálják, akkor nem üti ki azt a kezéből.

Magyarán örül a felterjesztésnek, és Demszky kitüntetését sem ellenzi, hiszen ha sok mindenben nem értettek is egyet, az SZDSZ-es politikus húsz évig vezette a fővárost.

Kitért arra is, hogy ha Karácsony felhívja és bármit kérdez, akkor ő nem tagadja meg, hogy a legjobb tudása szerint válaszoljon. „Én mindenesetre nem fogok nála jelentkezni, hogy beleszóljak a munkájába. Nem hinném, hogy heti kapcsolatban leszünk” – tette hozzá.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik