Belföld

Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, de polgármester marad

Nyilvánosság elé állt, de csak néhány mondatot mondott a botrányhős polgármester. Nem akar morális hátrányt okozni, ezért függetlenként vezeti Győrt a következő 5 évben.

Kedden a győri városházán tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be Borkai Zsolt fideszes polgármester, hogy kilép a Fideszből.

Azt mondta:

A velem kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesznek, ezért kilépve a Fideszből független polgármesterként fogom vezetni a várost.

Egyben közölte, független polgármesterként a Fidesz-KDNP-vel együttműködve fogja tovább vezetni a várost, amit 13 éve együtt épít a győriekkel. Ebben a döntésben – ahogy fogalmazott – a város lakói segítették azzal, hogy megválasztották. Szerinte ezzel a felhatalmazással, amit kapott, nem teheti meg, hogy visszalép a polgármesteri széktől. Borkai megköszönte családjának és a győrieknek a támogatást, és bár nagy sajtóérdeklődés övezte a sajtótájékoztatót, kérdéseket nem lehetett feltenni neki.

Az eseményen részt vevő kollégánk szerint jelentős biztonsági intézkedések közt zajlott a sajtótájékoztató, ahol legalább fél tucat biztonsági ember szigorúan figyelte az újságírók mozgását, akiket még a mosdóba sem engedtek ki.


A Fidesz győri polgármesteréről október elején egy névtelenül írt blogon jelentek meg felvételek, amint egy szexpartin vesz részt egy luxusjachton. A kormánypárti városvezetőről aktus közben készült képet és videót posztoltak, és kábítószer-használattal, valamint korrupcióval is megvádolták. Borkai Zsolt – aki később a botrány ellenére szoros küzdelemben megnyerte a polgármester-választást – napokig bujkált a nyilvánosság elől, majd egy rövid nyilatkozatban bocsánatot kért, és közölte, nem követett el bűncselekményt.

Az ügy rávilágított a győri pénzügyi elit korrupciós ügyeire, és alaposan megrogyasztotta a Fidesz önkormányzati kampányát is. Továbbá a horvát rendőrség is vizsgálja az ügyet.

Borkai-ügy: nem az a lényeg, kivel és hogyan szexel a polgármester, hanem hogy miből
Bár feltűnően, sőt gyanúsan sok támpontot adott magáról a Mély Torok , még mindig nem tudjuk, ki volt az (vagy kik voltak azok), akik közzétették, sőt

A Fidesz és a kormánymédia egyenesen a Borkai-ügynek tulajdonítja, hogy a kormánypártok polgármesterei Budapesten és több nagyvárosban is elvesztették a választást. Ugyanakkor azt a kormányszóvivő tette egyértelművé, hogy Borkainak nem kell lemondania a polgármesterségről. Bár Orbán Viktor miniszterelnök a választás napján megígérte, hogy ő is véleményt mond a győri polgármesterről, ezt eddig nem tette meg.

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig
Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik