Belföld

Kormányszóvivő: Demokráciában élünk, Borkai Zsolt marad Győr polgármestere

A Magyar Nemzet jól értesült arról, hogy mi fog történni, vagyis Borkai Zsolt marad Győr polgármestere, viszont a személyével kapcsolatos döntés a pártbeli státuszát érinti, mondta hétfőn este Hollik István a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

A kormányszóvivő emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök a választás napján elég komoly ígéretet tett, amikor azt mondta, vasárnap elmondják a győriek a véleményüket Borkai Zsoltról, aztán pedig ő. Mivel külföldre ment, megkérte a választmány elnökét, Kövér Lászlót, Kubatov Gábor és Kósa Lajos alelnököket, hogy üljenek ma le Borkaival.

Ez a találkozó ma megtörtént és a találkozó eredményéről Borkai Zsolt holnap sajtótájékoztató keretében be fog számolni

– mondta Hollik István.

A kormányszóvivő azt ki is jelentette, hogy Borkai marad a polgármester, azt pedig körülírta, hogy a politikus kilép a Fideszből.

Mint fogalmazott,

demokráciában élünk, azt nem lehet mondani, hogy a győriek nem voltak minden ismeret birtokában, így tehát nem tehetünk mást, mint a győri választópolgárok véleményét tiszteletben tartjuk. De nyilvánvalóan azért, hogy a Fidesz-KDNP morális integritása megmaradjon, ezért ahogy azt a pártelnök úr, miniszterelnök úr ígérte is, lépni kellett.


Borkaival egyidőben Budapesten járt a hozzá köthető repülő
Pont akkor, amikor a győri polgármestert behívatták a Fideszhez.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik