Belföld

Megverték az ATV riporterét, aki meg akarta tudni, miért osztanak élelmiszercsomagokat Pécsen

A fejemre, a hátamra és a vállamba ütöttek. Letörték a kamera keresőjét és a mikrofont

— erről beszélt megkeresésünkre Szalai Péter, az ATV munkatársa. A riporter Pécsen dolgozott, amikor azt az információt kapta, hogy egy önkormányzati épületben vagy annak környékén csomagokat osztanak a város Meszes nevű részén.

A riportert és a vele érkező Gyimesi Gábort, a Jobbik önkormányzati képviselőjét két férfi várta az irodában. Szalai szerint arról érdeklődtek, hogy miért van nyitva az iroda hétvégén és miért látni feltűnően sok olyan személyt a környéken, akik élemiszercsomagokat cipelnek. A férfiak ellentmondó válaszokat adtak, az egyik egyszer azt állította, hogy önkormányzati dolgozó, majd azt, hogy a Jobbik alkalmazottja. Szalai szerint az egyik arról kérdezte

Miért forog a kamera?

Majd a jobbikos politikust falhoz nyomták, Szalait pedig töbsször megütötték.

A Pécsi Stop szerint az atrocitás a Szeptember 6-a téren történt, Gyimesi Gábor képviselőként akart bejutni a fura módon nyitva lévő önkormányzati irodába. A hvg.hu elérte a kéviselőt, aki elmondta: neki azt mondták, hogy egy egyesület bérelte ki az irodát, az ételcsomagot pedig azoknak osztják, akik egy tanfolyamot sikeresen elvégeztek. A csomagban egyébként étolaj és némi tartós élelmiszer volt.

A kiérkező rendőrök neki azt mondták, hogy nem történt választási csalás, de Gyimesi szerint egy névsor alapján kapták a helyiek a csomagot. Hozzátette, természetesen megteszik a feljelentést.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik