Belföld csatatér

Az összes Fidesz-plakátot lecserélték két nappal a választás előtt

Az érdi Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület péntek reggelre, a választási kampány utolsó két napjára teljesen új óriásplakátokat és citylightokat helyezett ki az egész városban.

T. Mészáros András polgármesternek és a kormánypárti képviselő-jelölteknek azért kellett lecserélni a választási plakátjaikat, mert bíróság mondta ki, hogy a kampány ideje alatt használt plakátjaik törvénysértőek voltak.

A Fővárosi Ítélőtábla október 8. napján hozott jogerős döntése szerint T. Mészárosék olyan kampányeszközöket használtak, amelyek összemosták az önkormányzati választás és az Orbán-kormány Modern Városok Programjának reklámjait. A Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület lényegében átemelte a kormányzati program már futó reklámjának arculati elemeit saját plakátjaira, és azt a látszatot keltette, mintha a nagyszabású beruházások az érdi politikusokhoz kötődnének.

Ilyen volt
Ilyen lett

A bíróság kimondta, hogy a kormányoldal jelölő szervezetei ezzel megsértették a választás tisztaságának, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

Az ítélet eltiltotta T. Mészárosékat a további jogszabálysértéstől, ezért el kellett távolítaniuk a közterületekről a jogsértő plakátokat.

Az érdi Fidesz expressz sebességgel, két nap alatt új plakátokat gyártatott, és péntek reggel ezek kerültek ki az egész városban a reklámhelyekre.

Csőzik László, az ellenzéki pártok és civil szervezetek polgármesterjelöltje elmondta, a T. Mészáros András által vezetett Fidesz az 50 napos választási kampányban 47 napon keresztül kampányolt a „lopott”, közpénzből készített arculattal. Ezzel súlyosan megsértették a választás tisztaságát és a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik