Belföld

Sajtópert nyertek a Handó Tünde ellen lázadó bírók

Pert nyert a Magyar Idők ellen két bíró, Vasvári Csaba és Vadász Viktor – írta keddi közleményében az őket képviselő Rajmon Ügyvédi Iroda. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a kormánypárti lap, amely azóta beolvadt a Magyar Nemzetbe, valótlanul híresztelte azt Vasváriról, hogy a Fővárosi Törvényszéken folytatott ítélkezési tevékenysége mellett nem látja el igazgatási feladatait a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, de ez utóbbiért felveszi a fizetését.

Ezen kívül a Magyar Idők megsértette Vadász személyiségi jogait, amikor ugyanabban a 2018. május 9-i cikkben valótlanul állította azt, hogy az úgynevezett Budaházy-ügyként elhíresült büntetőeljárás során meghozott ítélet írásba foglalásákor folyamatban lévő büntetőeljárásban akár lehetséges elkövetőként, akár annak segítőjeként érintett lehet.

A bíróság ítéletében a két felperes részére 800.000–800.000 forint sérelemdíjat ítélt meg, a Magyar Idők Kft.-t 100.000–100.000 forint perköltség megfizetésére kötelezte, illetve arra, hogy a jogutód Magyar Nemzetben megjelenjen a következő szöveg:

A Magyar Idők 2018. május 9. napján megjelent napilapjában és online kiadásában is közölt „Káosz az Országos Bírói Tanácsban” című írásában valótlanul híreszteltük azt, hogy dr. Vasvári Csaba bíró a Fővárosi Törvényszéken ellátott ítélkezési tevékenysége mellett csak névleg látja el csoportvezető feladatait a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, azonban az ezért járó pótlékot annak ellenére felveszi, hogy ilyen tevékenységet nem végez.

Vasvári még 2018-ban indított pert Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke ellen, amikor Handó eredménytelenné nyilvánított két álláspályázatot, és ezzel megfúrta a mindkétszer első helyen végzett pályázó, Vasvári Csaba bíró ítélőtáblai kinevezését. Vadász Viktor pedig többször is nyíltan bírálta Handó tevékenységét.

Kiemelt kép: 24.hu/Csanádi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik