Belföld

Ennyire érdekli a Fidesz-KDNP-t a klímaügy

Az ellenzék szerdára rendkívüli klímaügyi parlamenti ülést kezdeményezett, de a kormánypártokat láthatóan nem izgatta fel a téma. Ahogy az Szél Bernadett, Kendernay János és Szabó Tímea fotóján is látszik, az előzetes jóslatoknak megfelelően a Fidesz-KDNP nem ment el az ülésre, mert azt kampányfogásként értékelték.

Hol van a kormány, hol van a Fidesz? Rendkívüli ülés az LMP és az ellenzéki pártok kezdeményezésére az ENSZ klíma csúcson képviselendő kormányzati álláspontról. #klímavédelmet #most #holafidesz

Közzétette: Kendernay János – 2019. szeptember 18., szerda

Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyen tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól. A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s képviselők mellett támogatták a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

Ennyit a Fideszről meg a magát zöldnek tituláló KDNP-ről. Klímaügyi vitanap a magyar parlamentben. Az ellenzék itt van.

Közzétette: Szél Bernadett – 2019. szeptember 18., szerda

Az ellenzék a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs miatt tartaná fontosnak az ülés megtartását, képviselőik szeretnék ugyanis megvitatni a kormány klímacsúccsal kapcsolatos álláspontját, valamint azt, hogy Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodási feladatok terén.

A Fidesz-frakció a kezdeményezésre adott reakciójában azt mondta, hogy „kampány van, az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést, amivel a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem ért egyet”.

Megint ennyi fideszes képviselő jött be a rendkívüli parlamenti ülésre. Nem baj, hiszen "csak" a gyerekeink jövőjét…

Közzétette: Szabó Tímea – 2019. szeptember 18., szerda

Kiemelt kép: Szél Bernadett Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik