Belföld

Trükkösen kaphatnak milliós jutalmakat a cserszegtomaji képviselők

Keszthely melletti Cserszegtomajon 88 százalékkal lett nagyobb az önkormányzati dolgozók átlagjavadalmazása, miközben a  polgármesteri hivatalban dolgozók bére csak 28 százalékkal nőtt — írta meg a Népszava.

Négy esztendeje egy önkormányzati dolgozóra 260 ezer, az idén 490 ezer, míg a hivataliakra 2015-ben 436 ezer, most 559 ezer forint jutott átlagosan. Az önkormányzat tagjai közé tartozik mások mellett a polgármester, az alpolgármester, és persze a képviselők, bizottsági tagok. A hivatalhoz pedig a titkárnőtől az előadókon át a  jegyzőig a szakapparátus tartozik — teszi hozzá a lap.

A Népszava hiába érdeklődött az önkormányzat vezetőinél, hogy miből telik ilyen mértékű bérfejlesztésre, eddig nem kaptak választ. Egy helyi lakos azonban arról beszélt a lapnak, hogy az óriási növekedés csak látszat lehet, ugyanis az önkormányzat az év végi jutalmakat is bérmaradvány terhére fizeti ki: túltervezik a bérkeretet, majd a maradványból futja jutalmakra.

Információik szerint több milliós összegeket osztanak ki, de nem a dolgozók, hanem a képviselők és a testületi bizottságok vezetői örülhetnek. Köztük olyanok is, akik nem önkormányzati alkalmazottak.

A lap a jutalmazási szokásokra és összegekre is rákérdezett a falut 2010 óta irányító, elvileg független, a helyiek szerint azonban a Fidesszel erősen szimpatizáló polgármesternél, válaszára azonban még mindig várnak.

Kiemelt kép: Google Maps

Ajánlott videó

Olvasói sztorik