Belföld

A felsőörsi Tiborcz-birtok rejtélye nyomában

Lakóingatlan vagy gazdasági épület? A kormányhivatalt nem érdekli.

Vadai Ágnes (DK) nagyon szeretné már tudni, pontosan mit is vett Orbán Viktor veje Felsőörsön. Az ugyanis ismert, hogy 9500 négyzetmétert, a földhivatal nyilvántartása szerint két zártkertet gazdasági épületekkel, házszám nélkül. Az Átlátszó viszont azt is megírta, hogy a levegőből látható területen egy kisebb nyaraló és egy hatalmas villa áll úszómedencével, borospincével és napelem-rendszerrel.

Az ellenzéki képviselő ezért régóta próbálja megtudni, Tiborcz István birtoka minek minősül.

Lehet-e építési engedély nélkül is luxusvillát felhúzni? Vagy csak Tiborcz István ilyen szerencsés?

Korábban annyit megtudott Orbán Balázs államtitkártól, hogy az épületek „rendelkeznek építési engedéllyel, használatbavételi engedéllyel, illetve tudomásulvétellel”.

Nem is Tiborcz kérte

A Demokratikus Koalíció képviselője ennyivel azonban nem érte be. Újra rákérdezett, hogy Tiborcz István felsőörsi zárkerti ingatlanjain ezek az engedélyek gazdasági épületekre vagy luxusingatlanokra vonatkoznak-e. Az államtitkár ezúttal annyit közölt, hogy az épületek az előző tulajdonos kezdeményezésére kapták meg a használatbavételi engedélyt.

Orbán Balázs bónuszként azt is elárulta Vadai Ágnesnek, hogy a

tárgyban szereplő ingatlanok vonatkozásában a Veszprém Megyei Kormányhivatal nem folytatott és jelenleg sem folytat hatósági eljárást.

Tiborcz István 9500 négyzetméteres, úszómedencés birtokot vett a Balatonnál
Nyaraló, villa úszómedencével, borospincével és napelemrendszerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik