Belföld

Döbbenetes videón, ahogy egyetlen ütéssel koponyacsonttörést okoznak egy hajléktalannak

Nekifutásból rontott rá és egyetlen ökölütéssel földre vitt egy soproni hajléktalant az a 28 éves férfi, aki ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség. Az otthontalan férfi a földnek csapódott és azonnal elvesztette az eszméletét, koponyája falcsonttájékából pedig kitörött egy csontdarab.

Az elkövető aznap éjjel ittas állapotban sört vásárolni tért be a soproni üzletbe. A bolt előtt azonban belekötött egy ott tartózkodó férfiba, aki azonban nem foglalkozott vele, ezért betért az üzletbe.

A vásárlás után az üzletből kilépő férfi a nem messze sétáló, dülöngélő hajléktalan után ment az élettársával, amikor utolérték, a férfi belerúgott a hajléktalanba. A férfi erre nem reagált, csupán megfordult és visszafelé, az üzlet felé indult, majd az üzlet előtt megállt az úttesten.

Támadója ekkor nekifutásból rárontott és egyetlen ökölütéssel földre vitte őt, aki azonnal elvesztette az eszméletét. A férfira ráeső vádlott a könyökével még további két alkalommal megütötte a magatehetetlen embert a nyaka tájékán. Az elkövetőt végül az élettársa rángatta el a hajléktalan férfitól.

A magatehetetlen férfit a közelben tartózkodó fiatalok húzták le az úttestről, és ők iramodtak a támadó után, hogy ne tudja elhagyni a helyszínt. Továbbá ők értesítették a hatóságokat is.

A leütött férfi életveszélyes állapotba került, koponyájából kitörött egy csontdarab, illetve kemény agyburok fölötti vérzés lépett fel nála.

A korábban súlyos testi sértés miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, valamint más bűncselekmények miatt is többször elmarasztalt férfi akár nyolc év börtönt is kaphat.

Olvasói sztorik