Belföld

A Mészáros Lőrinchez köthető luxusrepülő és Orbán Viktor is Podgoricában volt tegnap

Orbán Viktor csütörtök délelőtt a Várkert Bazárban megtartott III. Budapesti Demográfiai Csúcson mondott beszédet, majd néhány órával később már a Montenegró-Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen ült a lelátón Podgoricában. Az Átlátszó arról ír, hogy csütörtök délután a Mészáros Lőrinchez köthető osztrák luxusrepülőgép a montenegrói fővárosban szállt le. A Bombardier Global 6000 típusú luxusrepügép délután 3 után indult Budapestről és 4 körül landolt. Bizonyíték nincs arra, hogy Orbán is a fedélzetén volt, de az biztos, hogy egy időben mentek a meccs helyszínére.

Tavaly júliusban Orbán egyszer már biztosan utazott a magángép fedélzetén a Videoton-Ludogorec Bajnokok Ligája meccsre Bulgáriába, hazaérkezésekor az Átlátszónak sikerült lefotóznia, amikor kiszállt a gépből. A miniszterelnök akkor emlékezetes választ adott egy, az utazását firtató parlamenti kérdésre:

Harminc éve is így mentem, jövő héten is így fogok menni!

– mondta, azt állítva, hogy utazását milliárdos barátja, a fehérvári futballklub tulajdonosa, Garancsi István állta.  A 24.hu forrásai viszont nem sokkal később azt mondták, hogy a viszonylag keveset használt magángépet nem Garancsi, hanem a legtöbbször Mészáros Lőrinc és Szíjj László veszi igénybe. Például ez alkalommal:

Mészáros Lőrinccel a fedélzetén leszállt Budapesten a 17 milliárdos magángép
Az oligarcha sofőrje középső ujját mutatta fotósunknak. A másik Londonból érkező magángép, amely Csányi Sándor cégéé, óvatosabb volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik