Belföld

Kunetz: törvénytelenül működik a Honvédkórház

Szerinte a beteg halála óta nem változott semmi, a főigazgató felelősségét is vizsgálni kellene.

Mint korábban megírtuk, a Honvédkórház három dolgozója ellen indítottak büntetőeljárást egy beteg halála miatt. Dr. Kunetz Zsombor oxyológus, egészségügyi szakértő, aki annak idején az ügyet kirobbantotta, a Klubrádióban most azt mondta: nagyon szomorú a történet, az asszony 36 órás szenvedés után hunyt el tavaly decemberben úgy, hogy halála előtt 23 órával már ismert volt a diagnózis és az, mit kellene tenni.

Ha a mostani vizsgálat megállapítja a dolgozók felelősségét, annak is ki kell derülnie, miben hibázott a kórház vezetése – tette hozzá. A szakértő fenntartotta véleményét, hogy a Honvédkórház törvénytelenül működött és működik, úgy tart fenn sebészeti ellátást egyik telephelyén, hogy kiszolgáló része, háttere nem működik, hiszen ügyeleti időben, éjszaka nincs radiológus, aki tudna ultrahangot végezni.

Szerinte nemcsak az adott orvosokat kellene tehát kérdőre vonni, hanem a főigazgatót (egyébként haditechnikai menedzser) is, aki felelős a működtetésért.

Ebben a történetben nemcsak orvosi, szakmai, hanem nagyon komoly rendszerhibák is vannak.

Szerinte a beteg halála óta nem változott semmi, most is így történne ez az eset. Arra a kérdésre, ha valakinek gondja van, melyik kórházba menjen, a szakértő azt mondta, mindegy, mindenhol ugyanazok a problémák vannak, dől be az egész.

Korábban egyébként Kásler Miklós maga tudatta, hogy valóban rendszerszintű hibáról lehet szó, mert amikor 1500 milliárdot kért az egészségügyre, egy munkaanyagban az szerepelt, hogy 24 ezer embert halt meg két éve azért, mert nem kaptak időben kezelést.

Ezért a minap a szocialista Bangóné Borbély Ildikó 24 ezer ember halála miatt tett feljelentést.

Az ellenzék szerint Kásler „beismerő vallomást” tett
A Jobbik, a DK és az MSZP arra reagált, hogy 24 ezer ember feleslegesen, a rendszer hibája miatt halt meg. Egyetlen év alatt.

 

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik