Belföld

Az ellenzék szerint Kásler „beismerő vallomást” tett

A Jobbik, a DK és az MSZP arra reagált, hogy 24 ezer ember feleslegesen, a rendszer hibája miatt halt meg. Egyetlen év alatt.

A Jobbik-frakció szerint a Népszava információja, amely szerint Kásler Miklós 1500 milliárdot kér az egészségügyre, igazolja, hogy az egészségügyi szakértőknek mindenben igazuk volt.

Kásler Miklós nemcsak azt ismerte be, hogy sok százmilliárd forint hiányzik az egészségügyből, hanem azt is, hogy

sok ezer ember hal meg feleslegesen hazánkban azért, mert az egészségügy és a kórházak helyett Orbán saját hobbijára és a haverokra költi az adófizetők pénzét.

A Jobbik szerint miután a kormány kilenc éve hagyja lepusztulni az állami egészségügyet, eljött az idő, hogy megkeresse a személyi felelősöket, bocsánatot kérjen a szakemberektől, amiért semmibe vette érveiket és figyelemfelhívásukat.

A legfőbb bűnös felkutatásához adunk egy tippet: A Karmelita kolostorban keressék.

A Demokratikus Koalíció szerint is beismerő vallomást tett Kásler Miklós, hiszen a tízpontos javaslatcsomagjához kapcsolódó munkaanyagban szerepel az, hogy 2017-ben 24 ezer embert halt meg azért, mert nem kaptak időben kezelést.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a Fidesz-kormány minden szakmai tudást nélkülöző egészségpolitikai döntései ellen.

Az Orbán-rezsim sorsára hagyta azokat, akik nem tudják megfizetni a magánorvosi ellátást.

A DK szerint mindenkinek, nem csak a Fidesz-hű hírességeknek jár VIP-szobában a méltó ellátás. A valódi hazafiak kötelességüknek érzik, hogy megmentsék azokat a tízezreket, akiket a Fidesz-kormány egészségügyi rendszere halálra ítélt.

Kórházakba hívja a DK Nagy Ferót
Azt javasolják, azért testőrt is vigyen magával a Nemzet Csótánya.

Az MSZP is úgy véli, hogy az 1500 milliárdos fejlesztés annak beismerése, hogy a magyar egészségügy romokban van. Elismerik, szükség lenne a pénzre,

de ismerve a minisztert tudhatjuk, hogy ez is csak egy hazug ígéret, semmi több.

A párt tudni szeretné, honnan szerez Kásler ennyi pénzt, ha az EU pénzét továbbra is ellopják és Orbán Viktor a rajtakapott fideszes politikusok és családtagok büntetéseit közpénzből fogja kifizetni?

Az MSZP szerint az elmúlt kilenc évben kiderült, hogy Orbánnak a stadionok, a Várba költözés és a gyűlöletkeltő plakátok fontosabbak, mint az egészségügy, ha nem így lenne, akkor

nem halnának meg 24 ezren amiatt, mert nem kaptak időben megfelelő ellátást.

A miniszterelnököt azonban az sem érdekli, hogy egyszerre két beteget műtenek ugyanabban a műtőben vagy az, hogy az édesanyáknak a gyermekük mellett a földön kell feküdniük a kórházakban.

Két gyermekkórház is kapott 20-20 ágyat, mégis a földön kell aludniuk a szülőknek
A kórházak nem reagálnak az ágyakat összegyűjtő civil megkereséseire, nem tudni mi van az ágyakkal.

A szocialisták szerint nem üres ígéretek kellenek, hanem európai szintű egészségügy, de ehhez az uniós pénzekből nem a fideszes oligarchákat, hanem az egészségügyet kellene  finanszírozni.

 

Kiemelt kép: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik