Belföld

A tévésből lett bankrabló anyósa is gyanúsított

A 60 éves asszonyt bűnpártolással gyanúsítják.

Korábban megírtuk, egy ócsai házaspár ellen három fegyveres bankrablás miatt nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Most a Zsaru Magazinnak Király Richárd bűnügyi osztályvezető mesélt a nyomozás részleteiről, arról, hogy már az üllői OTP-fiók kirablása után megvizsgált kamerafelvételeken feltűnő volt a férfi higgadtsága. Már-már „profiként”, éppen úgy viselkedett, mint aki 2016-ban egy budapesti Erste-bankfiókot rabolt ki.

Utána elkezdtek keresni egy sötét színű SEAT Cordobát. Abból Pest megyében egy volt bejegyezve, de tulajdonosa, egy hatvanas ócsai férfi a törvénnyel soha nem került összeütközésbe. Állással, lakással, családdal, tisztes megélhetéssel bírt. Ezt a szálat el is akarták engedni, amikor kirabolták a bugyi takarékszövetkezetet.

Nem volt kérdéses az egyezés, ráadásul Ócsa Üllő és Bugyi közötti település, ezért már a SEAT-tulajdonos rokonságára, ismeretségi körére is koncentráltak. A veje testalkata megfelelt a „látásból” ismert rabló paramétereinek. Információt gyűjtöttek a 35 éves P. Rolandról, de nem találtak semmit, szinte mintapolgárnak tűnt. Kiderült viszont, hogy mintegy három éve közel 30 milliós adósságba keveredett, a bugyi rablás után alig egy órával mégis vett a feleségével egy dunakeszi autókereskedésben egy Alfa Romeót. A fizetés után a nő vette át az Alfa kulcsait, férje abba a kocsiba szállt vissza, amivel érkeztek – egy sötét színű SEAT-ba.

Feleségével rabolt bankot Üllőn és Bugyin
A fegyveres bankrablónak az asszony segített. Mindkét bankból több mint 1 millió forintot vittek el.

Ez már elég volt ahhoz, hogy megszervezzék P. Roland és felesége, P. H. Ildikó elfogását. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységével július 2-án este ócsai lakóhelyükön elfogták a házaspárt.

Az após még csak nem is sejtette

A férfi és a nő teljes körű, feltáró vallomást tett, a budapesti rablást is beismerték. Mindkettejük ellen háromrendbeli fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, letartóztatásukat a bíróság július 5-én rendelte el. Az ócsai páros tökéletesen álcázta magát. P. Roland és felesége munkába járt, átlagos életvitelt folytatott. A bugyi rablást követő autóvásárlásnál lehetett érezni, hogy rákaptak a könnyű pénzszerzés ízére.

Volt tévébemondó rabolt bankot Üllőn és Bugyin
Korábban esti hírműsort vezetett egy vidéki csatornánál. Most a bank biztonsági kamerája elé állt.

Bizonyosságot nyert, hogy P. H. Ildikó feladata volt a helyszínek előzetes terepszemléje, a rablásoknál ő várta férjét az autóval. P. Roland apósa, a SEAT tulajdonosa mit sem tudott a vele és nejével egy házban élő lánya és veje ügyeiről. Autóját jó szándékkal, azért adta oda, hogy munkába menjenek.

A rendőrök felbukkanásakor összeomlott, de nem utoljára, mert 60 éves feleségét is meggyanúsították. H. Róbertné T. Anna rejtette el ugyanis a pisztolyt, amit bankrablásoknál használtak. Egyszerűen a kukába dobta. A rendőrök három szemeteskocsi rakományát vizsgálták át, sikertelenül. H. Róbertné T. Annát bűnpártolás bűntette miatt fogták gyanúba, szabadlábon védekezik.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik