Belföld

Három bankrablással gyanúsítják a volt tévéhíradóst

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghosszabbította annak az ócsai házaspárnak a letartóztatását, akik ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik vidéki tévében hírműsort vezető férfi és a felesége folyamatos anyagi nehézséggel küzdött a 2016-os házasságkötésük óta. Kilátástalan anyagi helyzetük miatt elhatározták, hogy pénzintézeteket fognak kirabolni.  Június 18-án reggel kocsijukkal odamentek egy üllői bankhoz, a nő ügyfélként bement, körülnézett, majd arról, amit látott, beszámolt a férjének.

Kis várakozás után férje ment be a bankfiókba. Ott egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az alkalmazottra szegezte, és pénzt követelt. Miután átvett több mint 1 millió forintot, kiment az épületből, beült autójukba, amelyben felesége várta, majd elhajtottak.

A házaspár anyagi helyzetét a rablással megszerzett pénz nem oldotta meg. Elhatározták, hogy Bugyin is kirabolnak egy bankot. Július 1-én az üllői rablással azonos módon követték el a tettüket. Ebből a pénzintézetből is több mint 1 millió forinttal távoztak.

Volt tévébemondó rabolt bankot Üllőn és Bugyin
Korábban esti hírműsort vezetett egy vidéki csatornánál. Most a bank biztonsági kamerája elé állt.

A nyomozás eredetileg a június 18-án Üllőn elkövetett rablás miatt indult, melyhez hozzáegyesítésre került a július 1-jén Bugyiban elkövetett Takarékpénztári rablás. Mostanra kiderült, hogy a 2016 augusztus közepén történt X. Kerületi bankfiók kirablása is a házaspárhoz köthető.

A fegyveresen elkövetett rablás büntetési tétele öt évtől tíz évig tartó szabadságvesztés. Ennek azonban 15 év a felső határa a halmazati büntetések miatt. Ez azt jelenti, hogy a büntetőjogi felelősség megállapítása esetén, a büntetés kiszabásnál irányadó középmérték 7 év 6 hónap.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, illetve bűnismétlés veszélye, illetve a bizonyítási eljárás veszélye miatt három, illetve két hónappal meghosszabbította a volt tévésnek és feleségének a letartóztatását.

A végzés ellen az ügyész, a gyanúsítottak és védői is fellebbezéssel éltek, így az nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik