Belföld

Sok a „nagymama típusú” állatkínzó

Egy állatvédő egyesület elnöke szerint rengeteg a balotaszállási esethez hasonló barbárság.

Mint korábban megírtuk, egy 68 éves balotaszállási nőt állatkínzással gyanúsítanak, mert a kocsijához kötve húzta kutyáját az úton. Először az állat még szaladt a kocsi után, de amikor nem bírta tartani a sebességet elesett. A nő tovább húzta, a kutya elpusztult.

Az asszony nem érti a felháborodást. A Blikknek a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány önkéntese, aki rendőrökkel ment tanyájára azt mondta, a nő fel sem fogta, hogy bűn, amit tett, szerinte felesleges a felhajtás hiszen már lóval is csinált ilyet. 

A Klubrádióban az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke azt mondta, Magyarországon nem egyedi ez az érzéketlenség. Seres Zoltán emlékeztetett rá, hogy a balotaszállási asszony messziről nagymama típusú néninek tűnhet, miközben az, amit tett egészen mást mutat róla. Az elmúlt húsz évben ugyanakkor rengeteg hasonló, horrorisztikus esettel találkoztak.

Bérgyilkossal ölette meg a kutyáját a nő
A dencsházi asszony a korlátozott értelmi képességű férfit itallal,  krumplival, kenyérrel, hússal fizette ki.

Az állatokkal szembeni barbárság oka az emberi érzéketlenség, az értékrend torzulása, ami miatt sokan bánnak úgy állataikkal, mintha csak tárgyak lennének.

Seres Zoltán hosszan sorolta a példákat, majd jelezte, a felelős állattartás nem pénz kérdése, teljesen jól szituált emberek is kínozzák jószágaikat, kutyáikat, macskáikat, vidéken gazdasági haszonállatokat is elképesztő körülmények között tartanak.

Sok állatot úgy szaporítanak, vagy hagynak szaporodni, hogy tudható, nem lesz, aki gondoskodjon róluk. Ezek a „felesleges” állatok vagy elkóborolnak lesznek, vagy elássák őket a születésük után.

Az állatvédő egyesület elnöke felidézte, hogy pont egy másik, autó után húzott kutya kivégzése után (az Fadd-Domboriban történt 2003-ban) született meg a jogszabály, amely szerint az állatkínzás három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Magyarországon több száz állatkínzásról értesül a rendőrség, de a valós szám ennél is magasabb, nagyon sokszor az emberekben nem tudatosul, hogy amit látnak, az bűncselekmény, nem tesznek bejelentést.

Kiemelt kép: A balotaszállási helyszín, ahova a nő eltemett a kutyát. Police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik