Belföld

Ágyak után klímákat vinne a kórházakba Orosvári Zsolt

Egy mintaprojekttel indítaná útjára a kezdeményezést.

Klímaberendezéseket szereltetne fel a gyermekkórházakban Orosvári Zsolt, akinek kezdeményezésére korábban kempingágyakat vittek az intézményekbe, hogy a gyermeküket kísérő szülőknek ne a földön kelljen aludniuk.

A Klubrádió reggeli műsorában elmondta: látszólag ez bonyolultabb vállalkozás, de korábban klíma-nagykereskedő volt, ismeri a szakterületet és a piacot, és széles ismeretségi köre van a szakmában. Egy mintaprojektet valósítana meg, ami megmutatná, hogyan lehet ezt kivitelezni, a többi pedig az állam dolga lenne. Jelen állás szerint a Bethesda Gyermekkórházzal működnének együtt, hogy az égési és sebészeti osztályokat lássák el korszerű berendezésekkel.

Orosvári szerint van olyan kereskedő, amely a klímákat ingyen adná, a beszerelés pedig akár néhány óra alatt is megoldható. A szakmában nem szokatlan az ilyen pilot projekt, a piaci működés része – mondta.

Az egyszerűbb klímaberendezések beszerzése másutt is megoldható civil összefogással, esetleg alapítványi keretek között. A műtők esetében bonyolultabb a helyzet, az oda való berendezések jóval drágábbak, itt lenne szükség központi beszerzésre. Ennek viszont teljesen átláthatónak kell lenni, mert a klímákat könnyű túlárazni, tekintélyes extra hasznot lehet a beszerzésekből húzni – hangzott el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik