Belföld

Új teória a börtönből a Fenyő-gyilkosságról

Egy volt gengszter azt állítja, Fenyő János azért halt meg, mert az ukránokat kihagyta egy üzletből.

A Blikk egykori maffiózónak nevezi Jurányi Zsoltot, akinek a levele ügyvédjén keresztül jutott a lap birtokába. A gengszterből lett író baráti viszonyt ápolt a ’90-es évek alvilági figuráival. Az éppen börtönben ülő nehézfiú azt állítja a Fenyő-gyilkosságról, hogy Gy. Tamás aligha lehetett felbujtó, a megrendelőt máshol kell keresni.

Levele szerint Jurányi ukrán társaival akarta zsarolni a gyilkossági ügy miatt 1998-ban Gy.-t, de jött egy telefon egy akkor már nem Magyarországon tartózkodó olajos keresztapától, hogy hagyják békén. Az akkori orosz–ukrán maffia második embere Jurányi barátjával – aki mellesleg a sógora volt – közölte, el kell engedni a  sztorit.

A levél szerint Fenyő János azért halt meg, mert kihagyta az ukránokat egy üzletből.

Erre figyelmeztették az irodájában, mire pisztolyt rántott, és azt üvöltötte, hogy őt a Miami orosz főnök se tudta befenyíteni, nemhogy pár elpuhult ukrán paraszt Kárpátaljáról.

Ez a megnyilvánulása vezetett a kivégzéséhez

– írta Jurányi. A levélről Siklér Ernő ügyvéd azt mondta, hogy a védencétől került hozzá, tartalma, ügyfele információi befolyásolhatják az ügy kimenetelét, mert igazolja, hogy Jurányi aktív részese volt a Fenyő-gyilkosságot követően az akkori éjszakai életet megmozgató eseményeknek.

Aszpikos sonkatekercs, fanatizmus, terepjáró – történetek a Gyárfás–Fenyő háború frontvonalából
A Fenyő-gyilkosság ügyében vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen. A Fenyő János tulajdonában álló Népszavát főszerkesztő, Gyárfással televíziós vitában is együtt szereplő Kereszty András írása a két médiamágnásról, csillapíthatatlan konfliktusukról, stílusukról.

Kiemelt kép: police.hu 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik