Belföld

VIP-sáv lesz az M3-as leállósávjából

Kínálja magát. (Vip-vip, hurrá!)

Ahogy az az elmúlt néhány évben gyakorlat volt, a most hétvégi Forma 1 kapcsán is az M3-as autópálya fővárosból kivezető szakaszán az M0-s csomóponttól a Ring pihenőhelyig a leálló sávon külön forgalmi sávot kapnak a VIP vendégek, amit ma reggeltől lehet használni.

Az idei évtől a versenyre látogatók (a nem VIP-esek is) a főváros felől a 19-es km-nél épült új csomóponton keresztül, vagy a 23-as jelű Mogyoródi csomópontban kanyarodhatnak a Hungaroring felé.

Azt üzeni az Útinform (nem csak a VIP-eseknek), hogy „a verseny ideje alatt az említett csomópontoknál lassabb haladásra, torlódásra készüljenek”.

A rendőrség kéri:

  • aki a versenyhétvége alatt az M3 autópálya irányából Mogyoródra (vagyis nem a versenypályához) tart, az lehetőség szerint az autópályáról Szada felé hajtson le, hogy megússza a hosszú várakozást
  • azok a nézők, akiknek nem a versenypálya főbejárata közelében lévő helyre szól a jegyük, a Hungaroringet a 3-as számú főúton, Kerepes és Szilasliget irányából közelítsék meg
  • az M0 autóút irányából érkezők akkor járnak a legjobban, ha az M31 autópálya, majd 3-as számú főút vagy M3 autópálya útvonalat használják.

Útnak indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális közlekedési helyzetről és a bevezetett forgalomkorlátozásokról a rendőrség oldalán, a Forma 1 menüpont alatt kiadott közleményekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik