Forma-1

Max Verstappen élete első pole-ját a Hungaroringen szerezte

Körrekorddal végzett első helyen Max Verstappen a Magyar Nagydíj időmérőjén szombat délután, ezzel pályafutása során először rajtolhat majd az első helyről a Red Bull pilótája.

A szeles időmérőn rögtön Q1-ben már volt min izgulni, előbb Valtteri Bottas próbált gyorsabban kigyorsítani az utolsó kanyar után, majd Charles Leclerc is. A különbség az, hogy míg a Mercedes pilótája korrigálni tudott, Leclerc csúnyán odacsapta az autóját, amit ezután javítani kellett Q2-ig.

Max Verstappen végzett az élen nagy csatában Lewis Hamilton előtt és bár óriásit küzdött George Russell, végül legjobb kiesőként fejezte be az időmérőt Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Lance Stroll és Robert Kubica előtt.

Végül tudta folytatni az időmérőt mindkét Ferrari, de nem róluk szólt a Q2, hanem a Hamilton, Verstappen kettősről, amelyből ezúttal a brit jött ki jobban. Kiesett Nico Hülkenberg, Alexander Albon, Danyiil Kvjat, Antonio Giovinazzi és az egész nap szenvedő Kevin Magnussen.

Q3-ban aztán beindult az őrület és egymásra licitált Hamilton, Bottas és Verstappen újabb és újabb körrekordokkal élre állva. A száguldozásból végül a jó formában autózó holland jött ki győztesen. , a Red Bull versenyzője elképesztő idővel, 1:14.958

Kiemelt kép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik