Belföld

Beer Miklós videóblogot indít 

Jót akar tenni. Nyugdíjas püspökként ehhez az interneten keres társakat.

A váci megyéspüspök nyugdíjba készül, és sokat gondolkozott azon, a jövőben mihez is kezd majd. Beer Miklós most egy videóban elárulja, mire jutott. Azt mondja, az elmúlt évek tapasztalatai alapján arra, hogy

egy püspöknek is ki kell lépnie a templom falai közül.

Felidézi, az elmúlt négy évben mekkora élmény volt számára, hogy beszélgetéseiből barátjával (Réti Józseffel – a szerk.) négy interjúkötet is született olyan kérdésekről, amelyek nemcsak őt, hanem másokat is érdekeltek.

Püspök a birkaönzésről, papagájkeresztényekről
A nyakunkba akasztott keresztnél fontosabb a becsület, az, hogy az életünk, a beszédünk legyen az Úristennek tetsző.
Beer Miklós: Isten nem egy forgalomirányító
„Hiteles vallás nem engedheti meg az erőszakot, a gyilkolást.”

Hisz benne, hogy jót kell tenni az elesettekkel

Ezt folytatná a jövőben is, kicsit másként. Társakat keres az együttgondolkodáshoz, azoknak a feladatoknak a megoldásához, mintaprogramok elindításához, amelyek segíthetik az elesetteket.

Azt vallja, hogy a  keresztény embereknek – Ferenc pápa útmutatásai alapján – az a dolguk, hogy megkeressék azokat a  lehetőségeket, ahol, hitükről bizonyságot téve, hasznukat vehetik.

A magyar püspök Ferenc pápa mellé állt Orbánnal szemben
Dogmadöntögető interjúkötet a valódi kereszténységről. Beer Miklós váci megyés püspök családról, gazdagságról, menekültekről, megosztottságról.

Öreg püspökként most az interneten szeretné megkeresni a hozzá hasonló gondolkodású társait, munkatársait, akikkel együtt talán valami jót tud  tenni.

Hát, Isten hozott mindenkit ezen a médiafelületen.

Beer Miklós: egy pártot sem érdekel, mi lesz a halál után
A püspök új könyvében a tőle megszokott nyíltsággal beszél a tízparancsolatról, az egyház, illetve a katolikusok hibáiról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik