Belföld

A kalauz és a vezető szerelte a vonatot útközben Somogyban

Az utasoknak azt mondták, nekik akarnak jót, mert ha meg kell várni a műszakiakat, az legalább másfél óra.

Izgalmas útja volt a MÁV mintegy harminc ügyfelének, akik július 7-én a 21.40-kor induló kis piros motorvonattal (Bzmot) akartak Fonyódról Kaposvárra eljutni – írja a Sonline.hu.

A lapnak egyikük elmondta: menet közben furcsa zörejek hallatszottak a motor felől, és égett szagot is lehetett érezni. Ez feltűnt a vonat személyzetének is: megálltak, majd a vezető és a kalauz befeküdtek a szerelvény alá, és szerelni kezdték. Az aggódó utasoknak azt mondták: nekik akarnak jót, mert ha ki kell hívni a műszakiakat, az legalább másfél óra, míg odaérnek. Sikerült elhárítani a problémát, és folytatták az utat, de még kétszer meg kellett állniuk, így 1 óra 40 perc alatt teljesítették a 80 kilométeres távot.

A MÁV megerősítette, hogy voltak műszaki problémák az út során: Tatárvár megállóhelynél a vonat hátsó motorkocsijának elfogyott a hűtővize. A továbbhaladás érdekében a hátsó motorkocsi motorját le kellett állítani, az út további részén csak az első motorkocsi szolgáltatta a vonóerőt, ezért haladt lassabban a vonat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik