Belföld vélemény

Az új metróvonal csak a kezdet: Disneylandet kap Budapest

Megkezdődik a Budapest Rename Projekt megvalósítása.

Bizonyára mostanra mindenki olvasta a bombahírt, hogy szeptembertől még egy metrója lesz Budapestnek: a szentendrei H5-ös HÉV vonalat 2019. szeptember elsejétől M5-ös metróvonalnak nevezik majd.

A vadonatúj metróvonal létrejötte mellett számos hasonló fejlesztés várható a választások évében a fővárosban, néhányat meg is mernénk tippelni:

  • A budapesti VII. kerületi Petőfi Sándor Általános Iskola szeptembertől Erzsébetvárosi Műszaki Egyetem néven működik tovább.
  • Újpesten a Kossuth és Vak Bottyán utcák kereszteződésénél található Vuk játszótér várhatóan a Disney World Newpest nevet kapja.
  • A zuglói BVSC labdarúgói a megszokott kék-sárga mezt vörösre cserélik, a csapat Manchester United FC néven kezdi meg a felkészülést az új BLSZ-idényre.
  • Az óbudai szalvétamúzeum már 2019 végétől – a választásoktól függetlenül – a Musée d’Orsay néven várja a kedves látogatókat.

Természetesen a felsoroltak mellett még számos hasonló léptékű fejlesztésre készül Budapest Főváros, a további információkat hamarosan megtalálhatják a paris.fr oldalon.

Kiemelt kép: istock (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik