Belföld

Panaszkodtak a vasutasok, kikapcsoltatták velük a saját pénzükön vett klímát

Azt nem ígérték meg nekik, hogy javítani fognak a körülményeken.

Frissítés

A MÁV a cikk megjelenése után közleményt juttatott el a hvg.hu-hoz, amiben azt írják: felháborította őket az eset, és utasították a szakterületet, hogy a hét végéig állítsák helyre a klimatizálást. Az ügyben belső vizsgálat indult.

„HVG cikk miatt felsőbb utasításra nem használható” – ezt a cetlit ragasztották arra a mobilklímára, amit az egyik bakterház dolgozói vettek saját pénzükön, hogy el tudják viselni a hőséget. A hvg.hu még hétfőn számolt be arról, hogy a MÁV 20-30 éve elmaradt a bakterházak felújításával, több helyen még angolvécé sincs.

A portál most úgy értesült, hogy a cikk megjelenése után megjelentek a vasúttársaság „ingatlanosai” a szobi és a vácrátóti őrhelyen, hogy felmérjék a körülményeket. Azt nem ígérték a dolgozóknak, hogy bármin javítani fognak, de megtiltották nekik a klíma használatát, arra hivatkozva, hogy nem kértek engedélyt a használatára, és szabálytalanul kötötték azt be.

A hétfői cikkben jelenlegi és volt vasutasok állították, hogy embertelenek a munkakörülmények, és nem becsülik meg a munkaerőt; 12 órás műszakokat húznak le úgy, hogy nem hogy klíma, de még víz sincs, az ablakon bejön a huzat, télen pedig szénnel, fával fűtenek. (Kiemelt kép: Kummer János / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik