Belföld

Gyurcsány: Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni

Véget ért az előválasztás Budapesten, az aHang  által közölt részvételi adatok szerint összesen 68 363 fővárosi voksolt. Az eredmény csak este hét körül lesz hivatalos, de Gyurcsány Ferenc már levont néhány következtetést a választással kapcsolatban. Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy a budapestiek fantasztikusak voltak és valami nagy dolog történt a fővárosban.

Úgy látja, hogy

egy új politikai közösség jött létre Budapesten. A szabadságvágyó, európai és hazafias, szabadelvű és baloldalra nyitott modern polgárság világa. Olyan közösség, amely sok év ellenzékiség után megérett Budapest vezetésére.

A DK elnöke egyenként is kitért a jelöltekre:

Karácsony Gergely megmutatta, hogy tud küzdeni. Jól állt neki, engem is meglepett teljesítménye, semmi oka szégyenkezni. Kálmán Olga újságíróból pár hét alatt politikus lett, kiderült, hogy nemcsak népszerű kérdező, hanem felelős cselekvő is tud lenni. Kerpel-Fronius Gábor ismeretlenként is végtelenül szimpatikusan lépett a politika világába, most megismert személyisége és felkészültsége egyaránt feljogosítja, hogy politikai vezető legyen.

Megjegyzi, hogy pártja a választás végeredményét elfogadja, és a győztest támogatni fogja.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik