Belföld

1,7 milliárd forintból, állami pénzen húznak fel luxusszállodát Gyenesdiáson

Az államtól többször támogatást nyerő Gémtech Kft. tulajdonosának, Nagy Péternek az új cége, a Pleasure 77 Kft. építhet luxusszállodát a két gyenesdiási strand közötti, a helyi önkormányzattól vásárolt nagyon értékes Balaton-parti ingatlanon, írja a napi.hu. 

NER-milliárdosok fejleszthetik a hoteleiket állami pénzből
Minden idők legnagyobb turisztikai programja milliárdosoknak szólt: minden harmadik forint náluk landolt.

A vállalat 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból gazdálkodhat az építés során.

A cikkben megjegyzik, egyelőre nem lehet tudni, hogy Nagy Péter miért döntött úgy, hogy hosszú évek fémipari sikerei után a turizmusban próbál szerencsét, de az állam mellett a helyi önkormányzat is támogatja törekvéseit.

Gál Lajos, a település polgármestere a lap megkeresésére arról beszélt, a tulajdonosokkal az ingatlan megvásárlására vonatkozó konkrét egyeztetés elkezdődött, júniusban megtörténhet az adás-vétel. A szálloda tervezése 2019 elején már elindult és jelenleg is folyamatban van, a jövőbeni építési engedély kiadásának azonban feltétele, hogy a beépítetlen terület közútkapcsolattal rendelkezzen, jelenleg ugyanis nem biztosított a közútról való megközelítése.

A horgászokkal is egyeztettek arról, hogy esetleg új helyszínre kellene költözniük a jelenleg beépítetlen zöldterületről.

Kiemelt kép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik