Belföld

Vona Gábor is beszállt kampányolni a finisben

Semmiképp nem tervezi a visszatérését most a pártpolitikába Vona Gábor, aki a tavalyi választási vereség után mondott le a Jobbik elnöki tisztségéről, a parlamenti mandátumáról, és visszavonult a politizálástól – mondta az Index szerint egy sajtóbeszélgetésen a vloggerré avanzsált politikus.

Azonban Vona félig-meddig ígéretét szegve beugrott egy kicsit a Jobbiknak kampányolni. Megjelent egy jobbikos standnál, és az ott készült kép kapcsán írta a Jobbik-listavezetőjéről, hogy

Gyöngyösi Márton régi barátom. A jelöltek közül szerintem ő a legfelkészültebb és legalkalmasabb személy erre a feladatra.

Vona a már idézett beszélgetésen azt is elmondta, hogy szerinte „itt nem lesz kormányváltás. Orbán Viktort nem lehet leváltani”. Szerinte fölösleges minden leváltásáért folytatott harc, a jelenlegi politikai, társadalmi és médiaviszonyok mellett kilátástalan a küzdelem.

Az EP-választáson is csak az a kérdés, hogy mennyire nyeri meg a Fidesz. A Jobbiknak a felmérések szerint két-három mandátuma lehet, a négy mandátum már átütő siker lenne számukra. A Magyarországon megszerezhető EP-mandátumok száma összesen 21.

Kiemelt kép: Vona Gábor/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik