Belföld

Tiborcz István cége beszerzett egy alapáron 44 milliós luxusterepjárót

Kivételesen fényűző szabadidőjármű, a kifinomult terepalkalmasság szinonimája

– olvasható a brit Land Rover autógyártó honlapján arról a Range Rover luxusterepjáróról, amilyet Orbán Viktor miniszterelnök veje, az immár 32. leggazdagabb magyarTiborcz István cége is beszerzett néhány hete.

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása alapján az ingatlanberuházásokkal foglalkozó BDPST Zrt. április végén egy vadonatúj, 2019-es évjáratú Range Rover 5.0 P típusú autót kezdett lízingelni. A luxusjárműről elérhető adatok szerint azt egy 5 ezer köbcenti lökettérfogatú, legalább 525 lóerős V8-as benzinmotor hajtja, amely 5,5 másodperc alatt gyorsítja 100 kilométeres óránkénti sebességre a 2,5 tonnás, nyújtott tengelytávú monstrumot.

A gyártó honlapján elérhető árlista szerint ezt a modellt háromféle felszereltségi kategóriában lehet megvásárolni.

A legolcsóbb alapára 44 millió, a legdrágábbé pedig 71,5 millió forint.

Ám a végösszeg – különböző extrák megrendelése esetén – ennél is nagyobb lehet.

Bár azt nem tudni, hogy a szóban forgó a Range Rovernek pontosan mekkora az értéke, de az a nyilvános adatbázisból látható, hogy ahhoz majdnem 26 millió forint lízingösszeget a Budapest Bank biztosított Tiborcz István cégének.

Emlékezetes, hogy egy hasonló Range Roverrel már lefotózták a Tiborcz Istvánékat. Tavaly nyáron a Demokratikus Koalícióval szimpatizáló Nyugati Fény egyik olvasója fényképezte le, amint egy horvátországi autópályán, egy benzinkútnál a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel az út szélére dobott egy használt pelenkát. Akkor szintén egy Range Roverrel voltak nyaralni.

Nem a frissen beszerzett terepjáró az egyetlen felső kategóriás jármű, amit a BDPST Zrt. birtokol. Korábban beszámoltunk róla, hogy az a metálkék fényezésű BMW X3-as típusú autó, amivel Orbán Ráhel és családja megérkezett a tavaly szeptemberi kötcsei polgári piknikre, szintén Tiborcz István cége birtokában van. A járművet 22,5 millió forint lízingdíj terheli, de az autó ára akár a 28 milliót forintot is elérheti.

A kormányfő veje minden jel szerint a luxusautók szerelmese, márciusban egy 50 millió forintot érő Mercedes G-osztályú, német rendszámú terepjáróban fényképezte le őt az Átlátszó egyik olvasója.

Orbán Ráhel és Tiborcz István egy ideje nem is rejti véka alá, hogy sok pénzük van. Nemrég több mint 85 millió forintnyi „kiegészítőt” számoltunk össze a miniszterelnök lánya és a miniszterelnök veje körül, néhány fénykép alapján.

85,3 millió forintnyi kiegészítő a csillogó Orbán Ráhel-Tiborcz István házaspártól
A sopizás is egy szakma: van, aki sikeresebb benne, mint a többiek.

Kiemelt kép: illusztráció 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik