Belföld

MSZP-s aktivista és közterületes dulakodott Óbudán

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet (ÓBKF) diszpécserszolgálatára pénteken 13 óra körüli időben több telefonos lakossági bejelentés is érkezett, melynek tárgya egy a III. kerületi Kaszásdűlő HÉV megállónál a járdán várakozó tehergépkocsiról szólt, mely úgy várakozott, hogy

erősen akadályozza a gyalogosforgalmat, veszélyezteti a gyalogos közlekedés biztonságát, mivel az úttestre kényszerülnek a gyalogosok.

A felügyelet honlapján olvasható beszámoló szerint a helyszínre érkező közterület-felügyelő azt tapasztalta, hogy nagyméretű (MSZP-s) politikai hirdetőtábla van a tehergépkocsira felszerelve, ezért intézkedési kötelezettségének eleget téve megkezdte az intézkedést.

A részére engedélyként felmutatott rendőrségi iratok ellenőrzése során kiderült, hogy nem az adott helyszínre szól, hanem az attól kb. 100 méterre található 3K kulturális központhoz. Az intézkedő járőr tájékoztatta a gépjármű vezetőjét ennek tényéről, valamint felszólította a szabálytalan várakozás megszüntetésére.

Mint írták, a gépjármű vezetője a felszólításnak nem tett eleget, valamint közölte, hogy ha rendőrt hívnak sem lesz hajlandó távozni a gépjárművel a járdáról. Az intézkedő felügyelő ezért a diszpécser központon keresztül rendőri segítséget kért.

Míg várta a segítséget elkezdte dokumentálni a jogsértést és az iratokat a szolgálati PDA készülékkel. Ekkor a jármű egyik utasa egy 55-60 év körüli férfi odalépett hozzá és ki akarta kapni az iratokat az intézkedő felügyelő kezéből. A felügyelő ezt nem engedte, hátrált, de a férfi nem hagyta és megragadta kezét, ekkor az eljáró felügyelő eltolást alkalmazva ellökte magától a férfit, a személyes biztonságának védelme és a támadás megakadályozása céljából

– írták.

Az idő közben a helyszínre érkező rendőri állomány megkezdte a további intézkedéseket.

Az esetről egy videó is készült, melyen úgy tűnik, hogy a közterület-felügyelő megütötte a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik