Belföld

Tragédiával végződött a kártyaparti

Enyhített a Debreceni Ítélőtábla annak a 28 éves férfinak a büntetésén, aki úgy megverte az ismerősét, hogy röviddel a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

A férfi 2015 augusztusában a kora délutáni órákban elment egy borsodi település helyi presszójába, ahol barátaival találkozott. A beszélgetés és italozás közben úgy döntött, leül az egyik asztalhoz kártyázni, ahol már a későbbi áldozat is játszott. Pénzben kártyáztak, mely később a vita kiváltó oka lett.

Körülbelül egy óra múlva az akkor már ittas állapotban lévő férfi és a kártyapartnere úgy döntöttek, szünetet tartanak és kimennek cigarettázni. A férfi nem követte rögtön a vádlottat, ott maradt az asztalnál és kutakodni kezdett az játék tétjéül szolgáló pénz körül. Ezen úgy felháborodott a dohányzásból visszatérő férfi, hogy odament hozzá és ököllel megütötte.

Ezt követően ismét kimentek a presszó elé. A férfi annyira mérges volt, hogy többször is megütötte és megrúgta a kocsma előtt. A megvert férfi pár perc múlva elvesztette az eszméletét. A helyszínre érkező mentősök azonnal kórházba vitték, de még aznap éjjel belehalt a sérüléseibe. Halálát az ütések miatt kialakult koponyaalapi bevérzéses sérülés okozta.

Az elsőfokú bíróság 7 év börtönre ítélte a férfit halált okozó testi sértés és önbíráskodás miatt. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A táblabíróság mind a szabadságvesztés, mind a közügyektől eltiltás tartamát 5 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyták a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik