Belföld

Sajtóper miatt árverezik egy kaposvári kormánypárti portál berendezését

Pedig úgy tűnik, hogy lenne pénzük fizetni.

Kaposváron elárverezik egy Fidesz-közeli portál szerkesztőségének berendezését, mert jogerős ítélet ellenére se voltak hajlandók közzétenni egy helyreigazítást – írja az Átlátszó.

A végrehajtást Takács Richárd ügyvéd, a Somogy Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője kezdeményezte. Ellene a cikk szerint arra alapozva indított hadjáratot a helyi kormánypárti sajtó, hogy rendszeresen tilosban parkolt. Ám Takács a büntetések jogosságát vitatta és fellebbezéseket nyújtott be, amiket sorra meg is nyert, a cikkek miatt pedig helyreigazítási eljárásokat indított. Ezek többségét is megnyerte, de a helyi médiumok a jogerős végzéseket nem hajtották végre.

Takács hiába jelezte mindezt a bíróságnak, közel egy év alatt nem történt érdemi lépés a helyreigazítás kikényszerítésére. Így jobb híján civil végrehajtóhoz fordult, hogy legalább a jogerős perköltséget bevasalja. A végrehajtó februárban megjelent a 74nullanulla nevű portál szerkesztőségében, és zár alá vett bútorokat, hűtőt, kávéfőzőt azzal, hogy ha határidőig nem fizetnek, a holmi árverésre kerül. Mivel nem fizettek, május 15-re kitűzték az árverést.

Az Átlátszó megjegyzi, hogy a 74nullanulla impresszumában kiadóként egy milliárdos forgalmú, főleg orvostechnikai eszközökkel foglalkozó kaposvári cég szerepel, ami azzal lett ismert, hogy hirdetmény nélküli közbeszerzésben szállíthatott székeket a vizes vb-re. (Illusztráció: Europress – Sebastian Willnow/dpa-Zentralbild/dpa)

Frissítünk! – 2019. 04. 26. 11:54; 2019. 05., 03., 13:27

Cikkünk megjelenése után jelentkezett a Kaposvár Most felelős szerkesztője. S. Kovács Zoltán elmondása szerint a cikk állításaival szemben az igazság az, hogy Takács Richárd sétálóutcai parkolási ügyeivel kapcsolatba a  2015-ben indult sajtópereket a lap nyerte meg, és az újságot akkor nem kötelezték helyreigazítás közzétételére. Elmondása szerint a jobbikos képviselő a sérelemdíj megítélést kérő eljárásokat is elveszítette. Ellenben, ahogy azt Takács lapunknak az ítéletek másolatát bemutatva megerősítette, a jobbikos képviselő 2018-ban nyert sajtópereket a lap ellen.

Félmilliárdért szállít bútorokat a vizes-vb-re egy cég, amely csak pár hónapja foglalkozik bútorokkal
Orvostechnológiai vállalkozás lett a befutó, hagyományos pályáztatás nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik