Belföld

Az elbukott pereket is belekalkulálják a kormánymédia működésébe

A Lokál kiadójának vezérigazgatója szerint „a sajtókiadással együtt jár, hogy ilyen esetleges hibák felmerülnek”.

„Két és félmilliárd forint árbevétel mellett ki tudjuk fizetni ezt az évi tízmillió forintos perköltséget” – ezt a 888-at és a Lokált kiadó Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója, Keresztesi Péter mondta tanúként abban a személyiségi jogi perben, amelyet Schön Péter, a Jobbik egykori gazdasági igazgatója indított a cég ellen, mert cikkeikben arra utaltak, hogy „korrupciós pénzt” vett át Simicska Lajostól.

Miközben a Jobbik sorra nyeri a sajtópereket a kormánymédia ellen, a Lokál legutóbb már peren kívül, önként igazította helyre azt a cikkét, amiben azt írták, hogy Sneider Tamás drága dizájnöltönyöket hord, Jakab Péter pedig „George Soroshoz köthető tanácsadókra hallgatva nem visel Bocskai öltönyt”. A 444 által idézett tanúvallomásban Keresztesi azt mondta:

a sajtókiadással együtt jár, hogy ilyen esetleges hibák felmerülnek, és a működéssel együtt járó költség az, amely a sajtó-helyreigazítási kötelezettségnek a vonzata.

A portál felidézi, hogy a Modern Media Group 2017-ben 3,1 milliárd forintos bevétel mellett 683 millió forintos adózott eredményt ért el, a magyar állam jelentős pénzeket hagyott a kiadónál propagandakampányokon keresztül. (Illusztráció: MTVA / Jászai Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik