Belföld

Hamisítványokat árult egy tatai üzletben

Nemcsak a vevőknek, hanem a márkaképviseleteknek is kárt okozott.

A Tatai Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértése miatt emelt vádat a budaörsi férfi ellen, aki egy tatai üzletben hamisított márkanevek alatt papucsokat, sportcipőket árult. Azokat kedvező áron vette tavaly januárban Budapesten egy ismeretlen embertől.

2018. január 30-án a Nemzeti Adó-és Vámhivatal járőrei ellenőrzést tartottak az üzletben, lefoglalták a neves márkájú lábbelikhez hasonlító sportcipőket, papucsokat. A lefoglalt sportcipőkön megjelenő forma nemzetközi védjegyként van bejegyezve, a lábbelik megjelenése közösségi formatervezési mintaoltalom alatt áll.

A megjelenés hasonlósága miatt a fogyasztó megtévesztésére alkalmas hamisítványoknak minősültek a lábbelik, de az elkövető nemcsak a vevőket tévesztette meg, hanem a márkaképviseleteknek is vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben és kötelezze őt a márkaképviseleteknek okozott kár megtérítésére.

Kiemelt kép: nav.gov.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik