Belföld

Önmagát sajnáltatva kért bocsánatot a Pesti Srácok munkatársa Nagy Blankától

Kedden számoltunk be arról, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) kitiltja a rendezvényeiről a Pesti Srácok munkatársait, mert Pilhál Tamás, a lap főmunkatársa elfogadhatatlan szöveg kíséretében osztott meg  a közösségi médiában egy fotót, amely a DK kongresszusán készült az ott felszólaló Nagy Blankáról.

Az ellenzéki párt arra a szellemesnek szánt Facebook-bejegyzésre utalt, amit a kormánypárti portál munkatársa „Trágárka villant” kommentárral tett közzé. Az eset miatt a párt a Büntető Törvénykönyv módosítását is kezdeményezte, amely szerint a becsület csorbítására alkalmas szexuális tartalmú, vagy egyéb okból megalázó kép készítőjét, ha más bűncselekményt nem követ el, egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék.

Nagy Blanka-ügy: börtönnel büntetnék a szoknya alá fotózást
A DK módosítaná a Büntető törvénykönyvet.

Nagy Blanka a történtek miatt nyílt levelet tett közzé a Facebook-oldalán, amelynek hatására Pilhál Tamás végül a Pesti Srácok portálon szerdán megjelent írásában kért bocsánatot a maga sajátos módján.

A portál munkatársa azt írta, két napja fogadást kötött, hogy biztosan nem fog bocsánatot kérni, ám a fiatal lány levele meglepte, mert írása emberi. Majd magát sajnáltatva kifejti:

Az elmúlt két napom azzal telt, hogy a DK-s rohamosztagosok leveleit, jókívánságait olvasgattam, amelyekben azt taglalták, hogyan fogják kibelezni a gyerekeimet, engem pedig mint pedofil bűnözőt lámpavasra lógatni, amiért vicceskedve kitettem azt a fotót.

Pilhál ezután bocsánatot kér, de azért ez sem sikerült anélkül, hogy ne sértegetné a fiatal lányt. Azt írta:

Kerülgethetem a forró kását, de minek. Oda akarok kilyukadni, hogy hiába öltözöl és ülsz ügyetlenül (majd megtanulsz), hiába mondasz döbbenetes szamárságokat, hiába irtózom mindazoktól, akik téged most beraktak a politikai inkubátorba – sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget… Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!

Ugyanakkor hozzáteszi azt is:

Tessék, most elvesztettem azt a fogadást… A barátaim pedig talán megköveznek. Nem baj.

Emlékezetes, Nagy Blanka azzal került a Fidesz-média célkeresztjébe, hogy egy kecskeméti tüntetésen kifejezetten durva szavakkal illette a Fideszt és Áder Jánost. Ettől annyira kellemetlenül érezte magát a kormánypárt holdudvara, hogy meglett férfiak érezték úgy, hogy a maguk szintjén reagálniuk kell a 18 éves lány szavaira: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője leribancozta a gimnazistát, Bayer Zsolt nyomorult, ócska rohadt prolinak nevezte, az Ómolnár Miklós-féle Ripost pedig elveszített perek ellenére is bukott diáknak igyekszik beállítani.

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik