Közélet

Kukkolás miatt kitiltja a DK a Pesti Srácokat

Elvárja a párt, hogy kérjenek bocsánatot Nagy Blankától.

A Demokratikus Koalíció kitiltja a rendezvényeiről a Pesti Srácok munkatársait – írja közleményében a párt.

Arra hivatkoznak, hogy a kormánypárti portál munkatársa a DK kongresszusán megalázó és méltóságot sértő fotót készített egyik felszólaló vendégükről, Nagy Blankáról, amit elfogadhatatlan szöveg kíséretében tettek közzé. Ezzel arra a szellemesnek szánt Facebook-bejegyzésre utalnak, amit Pilhál Tamás, a Pesti Srácok újságírója „Trágárka villant” kommentárral tett közzé.

A DK elvárja, hogy a Pesti Srácok kérjen bocsánatot Nagy Blankától és garantálja, hogy ehhez hasonló incidensek a jövőben nem fordulnak elő. Mint korábban megírtuk, a párt törvényjavaslatot is benyújt arról, hogy büntethető legyen, ha szexuális visszaélés vagy megalázás céljából képet készítenek valakinek a ruha alatti fehérneműjéről.

Nagy Blanka egyébként azzal került a Fidesz-média célkeresztjébe, hogy egy kecskeméti tüntetésen kifejezetten durva szavakkal illette a Fideszt és Áder Jánost. Ettől annyira kellemetlenül érezte magát a kormánypárt holdudvara, hogy meglett férfiak érezték úgy, hogy a maguk szintjén reagálniuk kell a 18 éves lány szavaira: Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője leribancozta a gimnazistát, Bayer Zsolt nyomorult, ócska rohadt prolinak nevezte, az Ómolnár Miklós-féle Ripost pedig elveszített perek ellenére is bukott diáknak igyekszik beállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik